Därför är det viktigt med hundvaccinationer

Att vaccinera hunden är ett måste och de flesta hundägare vet om att hunden behöver en grundvaccination. Den består av vaccination mot det dödliga parvoviruset som även kallas hundpest, valpsjuka och hepatit, en smittsam leverinflammation. Många hundägare väljer även att vaccinera mot den vanliga hundsjukdomen kennelhosta. Grundvaccinet ges vid 7-8 veckor och fylls på när valpen är 12 veckor gammal. Hunden bör även bli vaccinerad igen när den har fyllt ett år och därefter varannat eller var tredje år. Om man köper hundar från seriösa uppfödare har dem vanligtvis grundvaccinet, men om man köper från annonssidor är det inte säkert att vaccinet har getts och därför måste man kolla upp det.

En ung valp

Tyvärr så har det blivit trendigt att inte vaccinera och trenden gäller både barn och hundar. Det beror på att vissa tror att vaccinationer kan leda till autism, men det är inte något som är vetenskapligt bevisat och det finns inga belägg för påståendet. Sanningen är att om vi inte vaccinerar våra hundar kan dessa dödliga sjukdomar spridas mycket fort och många hundar kan då fara illa. Man vaccinerar hunden för sin egen skull, men även för andra hundars skull. Det är även vanligt att ägarna känner att det är en jobbig process för hunden att bli vaccinerad. Om du känner att din hund måste piggas upp efter att ha fått en spruta kan du besöka Kampanjjakt och shoppa en present som tröst. Om du själv skulle bli sjuk så kan du även hitta mediciner till bra priser från apotek hjärtat rabattkod.

 

Eftersom vi har lyckats få ner dessa vanliga och allvarliga hundsjukdomarna i Sverige glömmer många bort hur illa det faktiskt kan bli om man inte vaccinerar. Åker man ner till länder där vaccinationer för hundar är mindre vanliga ser man dock snabbt hur många sjuka hundar som finns och hur många hundar som dör av till exempel hundpest. I Grekland är det till exempel en mycket vanligt förekommande sjukdom bland herrelösa hundar som inte är vaccinerade. För att fortsätta hålla sjukdomsnivån nere i Sverige måste alla svenska hundar vaccineras.

Två fina hundar

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

hotnews