Hund som skakar

Det kan finnas ett flertal anledningar till varför din hund skakar. Självklart skall du kontakta din veterinär om du är orolig, men det kan vara skönt att veta att skakningarna inte alltid måste bero på allvarligare åkommor. Din hund skakar till exempel på sig när pälsen är våt, men också när den fryser eller känner sig otrygg. Det är då din uppgift som hundägare att åtgärda de bekymmer som ditt husdjur kan tänkas ha. Skakningarna kan dock också uppstå utav andra anledningar, såsom vid nervsjukdomar och feber, och kräver då ett veterinärbesök. Om du misstänker ett allvarligare fel bör du alltså ta kontakt med din veterinär så fort som möjligt så att ditt älskade husdjur får den vård det behöver.

Otrygga situationer

En hund i en bild

Om du har en bra relation med din hund kommer den troligtvis vilja följa med dig överallt. En hund som känner sig trygg i alla situationer blir snabbt en självklar följeslagare, medan en lite mer nervös hund kan kräva lite extra tålamod. Om du reser mycket, till exempel med flyg Vaxjö Stockholm kan det vara klokt att träna hunden inför resan för att slippa eventuella bekymmer. Idag undviker man helst att ge lugnande medel till hundar under flygresor, istället kan man prova olika kosttillskott samt preparat med feromoner. Om du rådgör med din veterinär kommer du få tips på vad som passar just din hund bäst.

Stanna hemma med sjuk hund

I Sverige har du än så länge inte rätt att få ersättning för vård av hund. Om behovet ändå skulle uppstå tar de flesta istället ut semester eller sjukskriver sig. Beroende på vilken arbetsplats du befinner dig på kommer din chef troligtvis vara mer eller mindre förstående, men i de flesta fall brukar det inte vara något problem. En kvinna i Italien fick “vabba” med hund, detta efter att hon tagit upp ärendet i domstol. Hennes vinst var en stor glädje för hundälskare världen över.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

hotnews