Adoptera en hittehund

Du har säkert varit på semester utomlands och mött några av alla herrelösa hundar som lever på gatorna. Vissa av dem är skygga, kanske ser de inte friska ut, medan andra är orädda och kärvänliga individer som charmar dig från första stund. Som hundälskare blir det möten med hundar som lämnar spår i hjärtat. Att erbjuda hunden lite mat hjälper bara för stunden, men du vet att problemen finns kvar när du nästa vecka är hemma i Sverige igen. Går det att göra något? Ja, det gör det. Du kan inte hjälpa alla hundar, men du kan adoptera en av dem och ge den en bättre framtid.

Innan du adopterar en hittehund

Att adoptera en hund från ett annat land innebär trots allt ett risktagande, eftersom du ofta inte vet något om den och inte har träffat den tidigare. Att våga ta hand om en hittehund betyder att du vågar öppna ditt hjärta och ditt hem för en vän du ännu inte känner. Börja med att fundera över om du har den tid som krävs för att ta dig an en hund. Din nya familjemedlem kan anpassa sig direkt i sitt nya hem, men det kan också vara tvärtom och du behöver lägga ner mycket tid på socialisering och att hjälpa hunden att känna sig trygg.

Adoptera via en förening

När du vill adoptera en hund från ett annat land bör du gå via en förening eller organisation. Då vet du att hunden är veterinärundersökt, inte är aggressiv och att den har alla nödvändiga papper som behövs för att resa till Sverige. Du kan adoptera från länder som Irland och Spanien. De flesta hundarna är blandraser och det är vanligt att föreningen ser till att de kastreras, avmaskas och vaccineras innan hunden flyttar hem till dig. Genom adoptionsavgiften du betalar täcker du föreningens kostnader för din blivande vän. När du vet att du har den tid som krävs, är det bara att fundera på vilken sorts hund du vill ha. Stor eller liten, korthårig eller långhårig?

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

hotnews