Att köpa hund

 

För den som funderar på att köpa en hund är det mycket man måste tänka på. En av de viktigaste sakerna är givetvis vilken ras man ska ha. Där beror det självklart på vilka förutsättningar man har i familjen med barn, möjlighet till utevistelse och så vidare. Du bör även fundera på vad du ska ha hunden till: är det en sällskaps/familjehund du är ute efter? Då finns det ett antal olika lämpliga raser att välja på. Är det en jakthund du känner att du behöver? Då är urvalet delvis annorlunda, men fortfarande väldigt stort. För dig som vill tävla med din hund finns ytterligare alternativ.

 

När det kommer till själva införskaffandet finns det även en hel del du behöver tänka på. Är det en valp du vill ha så är det bästa att vända sig till Women enjoy with her dog. They running on field togetheren professionell kennel som vet vad de håller på med när det kommer till avel. Du vill ha en frisk hund som har fötts under förhållanden där mamman mår bra och inte tvingas bära valpar för ofta. En bra och seriös kennel ska vara medlem i Svenska Kennelklubben, och ha ett allmänt gott renommé. Se till att noga googla kenneln innan för att kolla om någon annan haft erfarenheter av den som de kan dela med sig av.

Om du väljer att köpa hund av en privatperson som du inte känner utan har hittat på internet finns det en mängd saker du måste ha i huvudet: är hunden frisk och undersökt av veterinär? Något du verkligen måste se upp med är att hunden inte är köpt utomlands och insmugglad i Sverige. Det kan ge både dig och vår natur stora problem i och med att risken är stor att den hunden bär med sig sjukdomar (i värsta fall rabies), samt parasiter och andra skadedjur som inte hör hemma här. Ett av de värre exemplen på det är dvärgbandmasken som kommit till Sverige på det sättet, och som i värsta fall kommer leda fram till att vi inte längre kommer kunna plocka och äta vilda bär och vild svamp från skogen.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

hotnews