Hundar på jakt efter vägglöss

Det finns flera typer och raser av hundar. De olika sorterna kan också utföra flera sorters jobb. Det finns till exempel hundar som spårar upp saker, till exempel i samband med jakt. Det finns också hundar som kan hjälpa människan att spåra upp saker som är små och svåra att finna – till exempel vägglöss. En hund som kan hjälpa människan att spåra vägglöss kan vara till stor hjälp när man misstänker att dessa finns i en bostad eller på ett hotell. Hundarna kan man stor träffsäkerhet söka igenom stora som så byggnader och på så vis hjälpa människan att hitta de små lössen.

Hundar med gott luktsinne

hundar kan hitta vägglöss med hjälp av sitt goda luktsinne. De har upp till 97 procents träffsäkerhet när det gäller att hitta de små lössen. Hundens nos och luktsinne är så pass känsligt att hunden kan känna doften av en endaste liten lus. Hundarna väljs ut efter deras personlighet, och det spelar inte så stor roll vilken ras de är av. Hundarna tränas i att markera på olika sätt när de hittar vägglusägg eller levande vägglöss. Särskilt i stora byggnader som hotell, studentbostäder och liknande är hundarna mycket effektiva tack vare sin känsliga nos. Här kan man med hjälp av hundarna kontrollera om det verkligen finns vägglöss. Man kan också med hjälp av hundarna kontrollera byggnaden efter avslutad sanering. Om hunden markera har saneringen mot vägglöss inte fungerat helt och man får då försöka igen.

Mycket problem orsakas av vägglössen

Har man fått problem med vägglöss kan det vara svårt att få bort dem. Man kan behöva frysa kläder, eller sanera dem. Man kan också behöva göra sig av med saker som inte tål sanering eller kan rengöras på annat sätt. Delar av byggnader kan behöva rivas om inte saneringen lyckas. Trävirke och tapeter kan ersättas, så även golv och liknande som inte blir helt sanerade. Hos byggmax finns flera sorter byggmaterial, som kan användas för att bygga upp det som rivits. Det bästa är att försöka skydda sig mot att vägglössen tar sig in i ens hem. Detta är dock svårt om man regelbundet reser och bor på hotell runt om i världen. Har man fått vägglöss är det i stort sett omöjligt att bli av med dem på egen hand.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

hotnews