Ta med hunden utomlands

När du vill ta med din fyrbenta vän på semester eller om du vill flytta utomlands och ta med din hund så är det viktigt att vara påläst. Det första som behöver ordnas är alla vaccinationer som hunden måste ha. Det kan variera mellan länderna vilka regler som gäller, men det viktigaste du ska tänka på är: Id-märkning, giltig vaccination mot rabies, EU-pass för sällskapsdjur och att du ska anmäla hunden vid tullen (hunden förs in via en tullplats). Det gäller att du även läser om reglerna för att föra in hunden i Sverige när du kommer tillbaka.

Res mot friheten

När du bestämt dig för att du vill flytta utomlands så rekommenderas mowido.se. På den här sidan samlas de annonser på de populäraste semesterorterna för oss svenskar som vill se oss om i världen. Här jobbar registrerade mäklare som kan sin sak. Detta gäller även dig som tröttnat på din bostad utomlands och går i säljtankar. Mowido grundades för folk som söker sig till exempelvis Frankrike, Portugal, Spanien och Italien. Listan kan göras längre, men detta är de resmål som ligger på topplistan. Det finns även strandvillor i Thailand. Tänk dig tanken att ta din älskade hund med dig och flytta till en strandvilla och bara njuta av livet ihop med din bästa vän och utforska det nya landet tillsammans.

Här kan du söka efter både lägenhet och hus och urvalet är stort. Det är bara att knappa in det land du vill utforska och som du har drömmar om så kommer det som finns ledigt upp. När du vill köpa en lägenhet utomlands så skiljer det sig lite från att köpa lägenhet i Sverige. Det är viktigt att få tag i en mäklare som man känner sig trygg med. Se till att välja en mäklare som kan sin sak och ser till så att du gör säkra och trygga val i ditt köp.

Hund njuter av frihet

När man vill åka på semester så vill man inte gärna åka ifrån sin hund. Det är mer folk än man tror som inte vill skiljas från sin vän och det uppskattas att cirka 80 % tar med hunden på semestern. Det som är viktigt om man åker iväg till andra länder är att se till så att man följer de lagar och bestämmelser så man får med sig hunden genom tullen, både på ditresan och hemresan.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

hotnews